Περισσότερα αποτελέσματα...

Generic selectors
Ακριβής αντιστοίχιση
Αναζήτηση στον τίτλο
Αναζήτηση στο περιεχόμενο
Post Type Selectors
Κατηγορίες άρθρων
Τοπογραφικά
Μη Κατηγοριοποιημένο
Αυθαίρετα
Δασικοί Χάρτες
Εξοικονομώ
Επισκευές κτιρίων
Επιστημονικός και Επαγγελματικός Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών Σητείας
ΕΣΠΑ
Κτηματολόγιο
Παροχή υπηρεσιών

Τοπογραφικές Μελέτες

Εικονίδιο Τοπογραφικών Μελετών.

Τοπογραφικές μελέτες

Τοπογραφικό διάγραμμα

Το τοπογραφικό διάγραμμα είναι απαραίτητο στοιχείο σε κάθε ιδιοκτησία. Σε αυτό αποτυπώνονται:

  • τα μεγέθη της ιδιοκτησίας,
  • η επιφάνεια, το σχήμα και οι διαστάσεις της,
  • η δυνατότητα οικοδόμησης,
  • οι όροι, οι περιορισμοί και η δυνατότητα αύξησης της δόμησης, και
  • η νομοθεσία που διέπει το ακίνητο.

Ένα τοπογραφικό διάγραμμα είναι απαραίτητο για να γίνει ένα συμβόλαιο, να εκδοθεί μια οικοδομική άδεια, καθώς και για να δηλωθεί ή να διορθωθεί μια ιδιοκτησία στο κτηματολόγιο.

Τοπογραφικό με υψόμετρα

Συχνά απαιτείται από το νόμο να υπάρχει τοπογραφικό με υψόμετρα. Αυτό αποτυπώνει το υψομετρικό ανάγλυφο μιας περιοχής ή μιας ιδιοκτησίας, καθώς και άλλες λεπτομέρειες. Χρησιμοποιείται στην έκδοση οικοδομικών αδειών, την οριοθέτηση των γραμμών αιγιαλού και παραλίας, την οριοθέτηση και διευθέτηση ρεμάτων, τη μελέτη για τη διαμόρφωση του εδάφους και του ακάλυπτου μιας οικοδομής, κ.ά.

Αρχιτεκτονική αποτύπωση

Οι αρχιτεκτονικές αποτυπώσεις αποτελούν μαζί με τα τοπογραφικά διαγράμματα άλλο ένα απαραίτητο στοιχείο σε κάθε ιδιοκτησία όταν αυτή περιλαμβάνει κτίριο. Η αποτύπωση του κτιρίου απεικονίζει τη διαμόρφωσή του, τη χρήση και διαμόρφωση των χώρων του, τις διαστάσεις των ανοιγμάτων, καθώς και τα υλικά κατασκευής. Μια αρχιτεκτονική αποτύπωση είναι απαραίτητη σε ένα συμβόλαιο, για τη νομιμοποίηση ενός κτιρίου, την προσθήκη κατ’ επέκταση ή καθ’ ύψος, ή τη διαρρύθμισή του προκειμένου να ικανοποιήσει τις ανάγκες του νέου ιδιοκτήτη.

Οριοθέτηση αιγιαλού και παραλίας

Πριν πάρουμε την άδεια για να χτίσουμε σε μια ιδιοκτησία που βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα, πρέπει πρώτα να γίνει οριοθέτηση γραμμών αιγιαλού και παραλίας. Αυτό γίνεται αφού αποτυπωθεί με υψόμετρα και με κάθε λεπτομέρεια η ζώνη που εξετάζεται, σε μήκος τουλάχιστον 500μ. Μετά την αποτύπωση ακολουθεί αυτοψία από την αρμόδια επιτροπή και γίνεται η οριοθέτηση των γραμμών. Η διαδικασία ολοκληρώνεται όταν εκδοθεί ΦΕΚ με τις νέες γραμμές αιγιαλού και παραλίας.

Κυκλοφοριακή σύνδεση

Όταν μια ιδιοκτησία συνορεύει με έναν δημοτικό ή εθνικό δρόμο και αυτή η ιδιοκτησία δομείται, τότε επιβάλλεται η κυκλοφοριακή σύνδεσή της με το οδικό δίκτυο. Αυτό για να γίνει, πρέπει αρχικά να αποτυπωθούν τα χαρακτηριστικά της ιδιοκτησίας και του δρόμου που αυτή συνορεύει. Στη συνέχεια, και μετά τις απαραίτητες εγκρίσεις και αναλόγως με τη χρήση του κτιρίου, γίνονται εργασίες σήμανσης και διαμόρφωσης του κόμβου εισόδου-εξόδου για το οικόπεδο.